هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
عجينة البتزا بطرق عدبدة I_icon_mini_portalالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 عجينة البتزا بطرق عدبدة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
محمد البنا




عدد الرسائل : 946
  : عجينة البتزا بطرق عدبدة Aw3
السٌّمعَة : 12
نقاط : 285287
تاريخ التسجيل : 25/09/2008

عجينة البتزا بطرق عدبدة Empty
مُساهمةموضوع: عجينة البتزا بطرق عدبدة   عجينة البتزا بطرق عدبدة Icon_minitimeالخميس 19 فبراير 2009 - 15:58

عجينة البتزا بطرق عدبدة 2


عجينة البتزا بطرق عدبدة 5




المقادير:

• 3 أكواب دقيق
• 2 ملعقة خميرة بيرة
• 2/1ملعقة صغيرة ملح
• كوب ماء دافئ
• 3معالق كبيرة زيت ذرة

الطريقة:

1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كده ضيفي الميه والزيت،
واضربيهم كلهم بمضرب البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق.

2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه باستخدام ملعقة خشبية.

3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وابدئي في عجنها بإيدك
لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة.

4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وادهنيها بالزيت
وغطيها بقطعة قماش وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر وحجمها
يزيد...




العجينة على طريقة ملاينو

المقادير:

• 2 كوب دقيق
• 2 بيضة
• 2 معلقة زبدة
• كوب لبن
• ذرة ملح وفلفل
• 2 معلقة خميرة بيرة
• 2/1معلقة سكر

الطريقة:

1- اخلطي الخميرة مع السكر.

2- هاتي طبق زجاج أو بلاستيك كبير وحطي فيه السمنة واضربيها بالمضرب
الكهربائي وبعد كده ضيفي إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واضربيهم مع
بعض بالمضرب هتلاقي إن العجينة بقت جامدة شيلي المضرب واعجني العجينة
بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان
تخمر.

بس يا ستي دول كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة البيتزا في إيطاليا وحبيت
أقولهم في الأول لأن زي ما إنت عارفة إن أهم حاجة في البيتزا هي العجينة
وعلى فكرة العجينة دي هتستخدميها في عمل أي نوع إنت عايزاه من أنواع
البيتزاا

بيتزا بالخضروات
المقادير:

• عجينة بيتزا
• 1 حبة فلفل أخضر مقطعة مكعبات أو عيدان
• 2/1 كوب صلصة بيتزا أو "معجون طماطم"
• 2 حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة أو حلقات
• بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
• 1 كوب عيش الغراب شرائح
• 2 فص ثوم مفروم
• 1 ملعقة صغيرة زعتر
• 2/1 كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
• 2/1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
• عرقان من الكرفس مقطعان قطعا صغيرة
• زيتون أسود مقطع دوائر
• أوراق ريحان للزينة "حسب الرغبة"

الطريقة:

1- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدوّرة وحطيها على رخامة المطبخ أو
على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
تحطيها تدهني الصينية بالزيت.

2- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة ورشي الثوم المفروم وضيفي الفلفل
الأخضر والطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ورشي الفلفل
الأسود وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.

3- رشي الجبنة الموتزاريلا والزعتر من على السطح.

4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي صينية
البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها، واوعي
تاكلي صوابعك وراها.



بيتزا باللحمة المفرومة وعيش الغراب

المقادير:

• عجينة بيتزا
• ربع كيلو لحم مفرومة
• 1كوب عيش الغراب شرائح
• 1حبة فلفل أخضر،مقطعة قطعا صغيرة
• 1بصلة صغيرة مقطعة شرائح
• 1 فص ثوم مفروم
• 2ملعقة كبيرة معجون طماطم
• 2كوب جبنة موتزاريلا
• 2ملعقة كبيرة زيت ذرة

الطريقة:

1- قطعي البصل إلى شرائح وبعد كده سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار هادية
وابدئي في إضافة اللحمة المفرومة مع التقليب المستمر علشان اللحمة ما
تلزقش منك لمدة عشرة دقائق بعد كده ضيفي عيش الغراب والبصل والثوم والفلفل
الأخضر وشوية ملح وفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم على النار حوالي 10
دقائق كمان.

2- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو
على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا
وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك إنك قبل ما
تحطيها تدهني الصينية بالزيت.

3- ضيفي صلصلة البيتزا فوق العجينة وبعد كده رشي عليها خليط اللحمة
المفرومة اللي عملتيه عليها ورشي الجبنة الموتزاريلا على السطح البيتزا
وقطعي البيتزا على شكل مثلثات.

4- سخني الفرن على درجة حرارة "220 – 200 ْ مئوية" بعد كده دخلي الصينية
في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها واوعي تاكلي
صوابعك وراها.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عجينة البتزا بطرق عدبدة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: «·¨*·.¸¸.»منتديات الاسره«.¸¸.·*¨`·» :: مطبخ الماجيك-
انتقل الى: